Volg ons op Facebook

Eigenlijk is het ontstaan van Beleef het en Eet het te danken aan Facebook.

Martin de Ruiter teelde al jaren sperziebonen voor de groothandel, naar volle tevredenheid. In 2014 waren er echter zoveel sperziebonen gegroeid in Nederland, dat hij te horen kreeg van zijn afnemer dat ze de bonen niet konden gebruiken omdat er teveel waren. Hij moest ze maar onderploegen! De supermarkten kozen liever voor de sperziebonen uit Afrika, die nog met de hand geplukt worden en daardoor langer mooi blijven in het schap.
Martin is geen boer geworden om zijn gewas onder te ploegen, dus plaatste hij een oproep op Facebook voor mijn vrienden om een kist gratis bonen te komen plukken. Iedereen ging mijn oproep delen, 2.600 keer, en overal kwamen de mensen vandaan om gratis bonen te plukken. Hij kreeg toen van heel veel mensen bedankjes, omdat hun kinderen hadden gezien hoe sperziebonen groeien, dat hadden ze nog nooit gezien!
En inderdaad, kinderen van 12 jaar kunnen je alles over computers vertellen, maar ze weten niet waar hun eten vandaan komt. Daar wil Martin nu verandering in gaan brengen, door de mensen hun eigen voedsel te laten oogsten tegen een kleine vergoeding.
Martin deelt zijn dagelijkse nieuws nog steeds via Facebook. Je kunt hem volgen via Facebook of de pagina dagelijks nieuws.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *