Skip to main content

Deze bietensoep met zure room en peterselie is een echte eyecatcher door haar dieprode kleur. Bietjes zitten vol met vitaminen, mineralen en antioxidanten en zijn enorm gezond voor je. Samen met tomaten en verse kruiden maar je er binnen een handomdraai een heerlijke en gezonde soep van!

Deze bietensoep met zure room en peterselie is een echte eyecatcher door haar dieprode kleur. Bietjes zitten vol met vitaminen, mineralen en antioxidanten en zijn enorm gezond voor je. Samen met tomaten en verse kruiden maar je er binnen een handomdraai een heerlijke en gezonde soep van!

Ingrediënten

  • 600 gram rauwe bietjes
  • 240 gram gepelde tomaten
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 5 cm verse gember, geraspt
  • Snuf chilipeper
  • Snuf zeezout
  • 4 tl zure room
  • Een handje verse peterselie
  • Scheutje olijfolie

Zo maak je het

  • Breng een pan met ruim water aan de kook en kook hierin de bietjes in ongeveer 10 a 15 minuten zacht. Snij de bietjes eventueel eerst in kwarten.
  • Warm in een andere pan een scheut olijfolie op en fruit hierin de knoflook en gember even aan. Voeg daarna de gepelde tomaten toe en bak mee.
  • Voeg een liter water aan de tomaten toe en giet de bietjes af. Hou een klein bietje achter de hand en schep de rest bij de tomaten.
  • Pureer alles met een staafmixer tot een soep. Je kunt nog wat water toevoegen als je hem te dik vindt.
  • Snij het overgebleven bietje in dunne reepjes en schep deze door de soep. Dit geeft hem een lekkere bite. Breng daarna de soep op smaak met chili peper en zout.
  • Schep de soep in diepe borden en schep een theelepel zure room in elk bord. Top af met verse peterselie.

Tip: heb je een portie over? Neem dit dan de volgende dag mee als lunch. Koud is de soep ook erg lekker!

 

Bron: Beaufood

Leave a Reply