Dagelijks nieuws

15 hours ago

Beleef het en eet het
Inflatie is er altijd geweest en zal er altijd zijn. Maar wat er nú gebeurt, slaat werkelijk alles! Producten in de supermarkt zijn het afgelopen jaar 20 procent duurder geworden. Zo af en toe kijk ik even naar de prijzen in de supermarkt, werkelijk ongelooflijk! De topper was rode bieten, per stuk 1,65 euro. Omdat de kosten bij ons ook werkelijk de pan uit rijzen, wat betreft dieselolie, energie en bijvoorbeeld frituurolie( vorig jaar 10 liter voor 20 euro, nú 36 euro), zijn ook wij genoodzaakt om een prijsverhoging in te voeren, welliswaar bescheiden. De groenten gaan naar 75 cent per kg, en ook de friet moet helaas wat duurder worden. We hopen op jullie begrip! ... Bekijk meerZie minder
Bekijk op Facebook
Gisterenavond maar weer aan het beregenen geslagen. Om 22.00 uur aangezet, vanmorgen om 7.00 uur was hij binnen. Zonder deze installatie had het dit jaar niet gelukt, om voor jullie deze mooie producten te telen. Zoals je kan zien, zijn wij volop aan het voorbereiden in de kapschuur. Alles is weer schoongemaakt, nu gaan we verder met inrichten. Want volgende week zaterdag is het zover, 13 augustus gaan we weer beginnen met de plukweekenden! Hebben jullie er ook weer zin in? ... Bekijk meerZie minder
Bekijk op Facebook

2 weeks ago

Beleef het en eet het
Gisteren is bij ons de tarwe gedorsen door Loonbedrijf Kalis uit Numansdorp. De opbrengst van 11.700 kg per ha is uitmuntend goed te noemen. Met @Teunis Steenbergen. ... Bekijk meerZie minder
Bekijk op Facebook

2 weeks ago

Beleef het en eet het
Vandaag weer een gewasupdate. Één van de laatste, want binnen enkele weken gaan we weer beginnen met de plukweekenden! Aan de aardappelen is duidelijk te zien dat ze in de afrijpende fase zitten. Is ook niet erg, als je ziet wat er onder de grond zit. Ook de uien groeien goed door. De witte en rode kool moeten echt nog wel even doorgroeien, voordat ze geoogst kunnen worden. De wortelen en de rode bieten zijn binnen enkele weken oogtrijp. De pompoenen hebben precies het goede weer gehad, er zitten al flinke exemplaren bij. En ook de bloemenranden worden elke dag mooier! De sperziebonen zíjn alwéér opgevreten door de hazen. Toen ze uit de grond kwamen was het 35 graden, té warm om er folie over te trekken i.v.m. verbranden. In twee nachten tijd waren ze weer verdwenen. ... Bekijk meerZie minder
Bekijk op Facebook