Winnaar Gezonde Innovatie Award

Foodlog en FoodPersonality vinden het belangrijk dat mensen gezond(er) eten en leven. Om dat aan te moedigen, reiken beide organisaties gezamenlijk de Gezonde Innovatie Awards uit, voor het eerst dit jaar. Het is een complimentenprijs voor producten en initiatieven die bijdragen aan een gezonder eetpatroon. Beleef het eet het! is de eerste winnaar van deze award!

In tijden van Covid-19 is het belang van individuele gezondheid nog duidelijker geworden. Weerstand verhogen door ‘gezond(er)’ te leven lijkt te helpen om niet, of minder ernstig, ziek te worden. Inmiddels is ook duidelijk dat leefstijlgerelateerde aandoeningen leiden tot meer complicaties bij Covid-19.

Gezond eten en leven is een hele uitdaging, met of zonder pandemie. Je stapt de deur uit en je wordt overspoeld door – vaak ongezonde – eetverleidingen, zeker in de stad. Dat klinkt overdreven, maar uit onderzoek blijkt dat we dagelijks zo’n 200 eetbeslissingen nemen, vaak onbewust. Zeg iedere keer maar ‘nee’ tegen al die verleidingen en gewoontes. Aanpassen is moeilijk. Bovendien bewegen we te weinig.

Mensen eten en leven op een manier die hun lijf op de lange duur niet verdraagt. Dat is niet van de ene op de andere dag te veranderen.

Juryrapport

Afgelopen periode was er mogelijkheid om te stemmen op verschillende initiatieven. Op 3 februari werden de winnaars bekend gemaakt. Beleef het en Eet het is winnaar in de categorie favoriete initiatieven van consumenten en derde bij de vakjury.

“Bij Beleef het en eet het!, kunnen consumenten hun eigen aardappelen en groenten oogsten. Retailer en jurylid Pieter Kuizenga: “Het is goed te weten waar ons eten vandaan komt.” zo luidde het lovende juryrapport.

Foodlog en FoodPersonality willen met de Gezonde Innovatie Awards deze initiatieven complimenteren en hen aanmoedigen vooral door te gaan. Ook met een boel kleine stappen komen we een heel eind.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *