Voor wie

Voor wie

Iedereen is welkom bij Beleef het en Eet het! Voor weinig geld heb je vanavond de meest verse groente en aardappelen op tafel staan.

Voor kinderen is Beleef het en Eet het een heerlijke ervaring. Ze kunnen zelf het land op en met de handen in de grond ervaren waar hun eten vandaan komt. Veel ouders geven aan dat hun kinderen meer groente eten sinds ze bij Beleef het en Eet het zijn geweest.

Ook maken ze kennis met de oorsprong van honing, dankzij de verschillende bijenkasten die we hebben staan, en mogen ze een prachtige bos bloemen plukken aan de rand van het perceel. Ook voor scholen is dit een ultieme gelegenheid om de kinderen letterlijk te laten ruiken aan de oorsprong van ons voedsel.

Kom gerust, met of zonder kinderen, en neem tassenvol vers voedsel mee naar huis!

Scholen

We ontvangen vaak en graag schoolklassen op onze boerderij. De leerlingen gaan, gewapend met laarzen en een tas het land op om de gewassen zelf te oogsten. Ook bekijken ze de bijenkasten. Bijen spelen een essentiƫle rol bij de bevruchting van de planten.

Daarna komen de kinderen weer terug naar de boerderij om uit te rusten op de speciaal daarvoor neergelegde strobalen en genieten ze van een lekker frietje en limonade. De meester of juf kan vooraf of tijdens het bezoek vertellen over de rol van de bijen en de groei van het gewas. Zo heeft het bezoek een zeer educatief karakter.

“Onze leerlingen hebben hun ogen uitgekeken. Ze hebben kilo’s eten meegenomen naar huis en raakten er niet over uitgepraat!” – Juf Marieke

Neem contact op met Beleef het en Eet het voor meer informatie.