Voor wie

Voor wie

Iedereen is welkom bij Beleef het en Eet het! Voor weinig geld heb je vanavond de meest verse groente en aardappelen op tafel staan.

Voor kinderen is Beleef het en Eet het een heerlijke ervaring. Ze kunnen zelf het land op en met de handen in de grond ervaren waar hun eten vandaan komt. Veel ouders geven aan dat hun kinderen meer groente eten sinds ze bij Beleef het en Eet het zijn geweest.

Ook maken ze kennis met de oorsprong van honing, dankzij de verschillende bijenkasten die we hebben staan, en mogen ze een prachtige bos bloemen plukken aan de rand van het perceel. Ook voor scholen is dit een ultieme gelegenheid om de kinderen letterlijk te laten ruiken aan de oorsprong van ons voedsel.

Kom gerust, met of zonder kinderen, en neem tassenvol vers voedsel mee naar huis!

Scholen

Op zoek naar een leuk en leerzaam klassenuitje waar schoolkinderen nog lang over na zullen praten? Als juf of meester zijnde kun je schoolkinderen natuurlijk alles vertellen over de oorsprong van ons voedsel, maar niets is leuker dan kinderen dit zelf te laten ervaren! Schoolklassen zijn dan ook van harte welkom op onze boerderij in Strijen!

Gewapend met laarzen en een grote tas gaan de leerlingen het land op om de gewassen zelf te oogsten. Ook nemen ze een kijkje bij de bijenkasten. Daarna komen de kinderen weer terug naar de boerderij om lekker even uit te rusten. Op de strobalen genieten ze vervolgens van een lekker frietje en een koud glas limonade. De meester of juf kan vooraf of tijdens het bezoek vertellen over de rol van de bijen en de groei van het gewas. Een bezoek met een educatief karakter dus!

Dit zeggen andere leerkrachten over hun ervaring bij Beleef het en Eet het:
“Onze leerlingen hebben hun ogen uitgekeken. Ze hebben kilo’s eten meegenomen naar huis en raakten er niet over uitgepraat!” – Juf Marieke

Gezinnen met kinderen

Voor iedereen, maar vooral voor kinderen is Beleef het en Eet het een heerlijke ervaring die nog lang bij zal blijven. Kinderen mogen met eigen handjes in de aarde wroeten en écht ervaren waar eten nou eigenlijk vandaan komt. En wie gelukt heeft kan ook nog zakje friet eten, gemaakt van onze eigen aardappelen.

Volwassenen

Ook voor volwassenen is het ontzettend leuk om eten op deze unieke manier te beleven! Daarom zijn ook ‘grote mensen’ van harte welkom om groentes te oogsten op onze boerderij in Strijen! Wie wil er nou niet een tas vol verse groenten plukken? Verser kun je het niet krijgen. Voor 0,70 cent per kilo oogst jij het avondeten bij elkaar.

Heb je een andere vraag voor ons of wil je langskomen als klassenuitje? Contact opnemen