Oogst je eigen voedsel in Dordrecht

Het leukste en meest leerzame uitje in de buurt van Dordrecht!

Wil jij een gezellig dagje weg met het gezin en lijkt het je leuk om eens iets anders te doen dan het bezoeken van een pretpark? Wat denk je van een educatief en actief uitje om nooit te vergeten? En dat ook nog eens in de buurt van Dordrecht? Breng dan eens een bezoek aan de belevenisboerderij van Beleef het en Eet het! Boer Martin nodigt je uit op zijn boerderij in de Hoeksche Waard, om zelf groentes te komen oogsten. Ja, dat lees je goed! Bij Beleef het en Eet het ga je zelf (ook kinderen), het land op en ervaar je met eigen ogen waar groentes die je normaal in de supermarkt koopt, werkelijk vandaan komen.

De groenten die je geoogst hebt mag je ook nog eens tegen een heel schappelijke prijs mee naar huis nemen. Het avondeten is dus ook gelijk geregeld. Kom dus naar Beleef het en Eet het voor een onvergetelijk familie uitje, dichtbij Dordrecht. Vanaf half augustus tot begin november kun je elke zaterdag van 10.00 – 17.00 en zondag van 13.00 – 17.00 uur terecht. En wist je dat we van veel ouders horen dat hun kinderen meer groente eten sinds ze bij de boerderij van Beleef het en Eet het zijn geweest? Als dat geen winst is!

Het ontstaan van Beleef het en Eet het!

Het verhaal achter Beleef het en Eet is zeker de moeite waard om te vertellen. Laten we even teruggaan naar 2014. Op een boerderij niet ver van Dordrecht, teelde boer Martin al jaren sperziebonen voor de groothandel. Toen kwam de Ruslandboycot en mede daardoor kon hij de bonen niet meer kwijt. Wat doe je dan met al die sperziebonen? Onderploegen, zei de afnemer. Maar daar wilde boer Martin niets van weten! Hij besloot een oproep op zijn Facebookpagina te posten. Iedereen die dat wilde kon gratis een kist sperziebonen bij hem plukken. En die post bleek een groot succes! Er kwamen heel wat volwassenen en kinderen bonen halen op de boerderij. Vervolgens kreeg hij van veel bezoekers bedankjes, omdat hun kinderen konden zien hoe sperziebonen groeien! Deze bewustwording is natuurlijk ontzettend mooi en leert kids (en hun ouders) eten meer waarderen.

En zo ontstond het idee om mensen hun eigen voedsel te laten oogsten op zijn boerderij, vlakbij Dordrecht. Inmiddels heeft boer Martin achter een perceel van ruim 3 hectare ingericht als een kleine boerderij. Het perceel is omrand door prachtige bloemen die ook zeker de moeite waard zijn om te bewonderen en misschien wel te plukken!

Een smakelijk en leerzaam schoolreisje in de omgeving van Dordrecht?

Ben jij een schooldocent en ben je op zoek naar een onvergetelijk en leerzaam klassenuitje in de buurt van Dordrecht? Denk dan eens aan een bezoekje aan de Beleef het en Eet het Boerderij van boer Martin! Op deze prachtige activiteitenboerderij mogen schoolkinderen namelijk zelf hun eigen groenten oogsten. Denk aan wortels, aardappels of bijvoorbeeld bietjes! Laarzen aan en lekker met die handjes in de grond wroeten. En daarna het zelf geoogste eten ook nog eens mee naar huis mogen nemen!

Naast het oogsten nemen de kinderen ook een kijkje bij de bijenkasten. Na al die inspanning komen de kinderen weer terug naar de boerderij om lekker even uit te rusten. Op de strobalen genieten ze vervolgens van een vers zakje patat en heerlijke limonade. De docent kan vooraf of tijdens het bezoek vertellen over de rol van de bijen, honing en de groei van het gewas. Echt een uitje met de klas waar de kinderen nog lang over na zullen praten. Lijkt dit je wel wat? Aarzel niet en neem gerust contact met ons op om een bezoek in te plannen. Alle schoolkinderen uit Dordrecht zijn van harte welkom bij de Beleef het en Eet het boerderij in de Hoeksche Waard!